این غذاها برای کودکان مضر است
در آمریکا 31 درصد کودکان هماکنون به چاقی یا اضافه وزن مبتلا هستند و در اروپا نیز این رقم به 40 درصد رسیده است. حتی در مناطقی که چاقی شیوع کمتری دارد این بحران همچنان به طور فزایندهای دردسرساز شده است.
رشد روند چاقی میان کودکان بدون شک با نوع تغذیه آنها مرتبط است. آیا مصرف نوشیدنیهای قندی عامل این معضل سلامتی است؟ آیا خوراکیهای فرآوری شده میتوانند در تشدید این بحران نقش داشته باشند؟ آیا انواع مشخصی از خوراکیها وجود دارند که والدین باید کودکان خود را از مصرف آنها منع کنند؟
در پاسخ به این پرسشها متخصصان دانشگاه ملی «دوک» در سنگاپور به بررسی دقیق انواع خوراکیهایی که با چاقی و اضافه وزن در کودکان مرتبط هستند، پرداختند. در این بررسی اطلاعات مربوط به رژیم غذایی و شاخص توده بدنی نزدیک به 4500 کودک انگلیسی که در دهه 1990 جمعآوری شده بودند ارزیابی شده و همچنین نوع خوراکیهای مصرفی این کودکان و روند تغییرات بدنی آنان در یک دوره سه ساله مورد بررسی قرار گرفتند. بر اساس آنچه در این مطالعه مشخص شد دلیل تشدید این معضل مصرف برخی انواع مواد خوراکی است که میتواند با مضرات جدی همراه باشد.
برای مثال کودکانی که مرتب چیپس سیبزمینی مصرف میکنند وزن بیشتری کسب میکنند. متخصصان در این مطالعه یادآور شدند چیپس سیب زمینی میتواند یکی از خوراکیهایی باشد که بیشترین نقش را در افزایش وزن دارد. این خوردنی سرشار از انرژی است و شاخص اشباع پایینی دارد که به طور معمول به عنوان میان وعده استفاده میشود.
همچنین مصرف ماهی و مرغ سرخشده، سیبزمینی سرخ کرده، گوشتهای فرآوریشده و چربی زرد همچون کره نیز برای بدن مضراتی دارد. مصرف نوشیدنیهای قندی و همچنین غلات تصفیه شده که در بیشتر خوراکیهای فرآوری شده وجود دارد عامل چاقکننده است. علاوه بر این، خوراکیهای طبخ شده در روغن با افزایش وزن مرتبط هستند.
«اریک فینکلشتین»، متخصص ارشد این مطالعه گفت: موادغذایی همچون سیب زمینی وجود دارند که ذاتا برای بدن ضرری ندارند اما زمانی که به شکل چیپس یا سرخ شده مصرف شوند نتیجهای جز اضافه وزن ندارند.
اینکه دلیل این وضعیت چه میتواند باشد کاملا مشخص نیست اما وجود چربی مازاد نقش موثری دارد. متخصصان تغذیه و سلامت از سالها قبل بررسی کردهاند که چرا برخی خوراکیها نسبت به غذاهای دیگر بیشتر اشباع میکنند. مطالعه انجام شده در سال 1996 حاکی از آن است که خوراکیهای حاوی چربی از قابلیت کمتری در سیر کردن برخوردارند.
همچنین خوراکیهای حاوی پروتئین و کربوهیدراتها خلاف این وضعیت عمل میکنند. در واقع چربیها حاوی میزان بیشتری انرژی هستند اما به این مفهوم نیست که قدرت سیرکنندگی بیشتری دارند و بنابراین کودکان حجم برابری از ماده خوراکی میخورند اما کالری بیشتری دریافت میکنند.
فینکلشتین افزود: کالری دریافتی از مایعات به طور خاص مشکلزاتر است زیرا نسبت به خوراکیهای جامد کمتر اشباع میکنند. علاوه بر این مصرف نوشابه و دیگر نوشیدنیهای قندی از دو جهت مضر است.
به گفته پزشکان مطالعات در آمریکا نشان داده که کاهش مصرف نوشابهها میتواند تاثیر چشمگیر بر کاهش نرخ چاقی در کودکان داشته باشد.
ایسنا
رشد روند چاقی میان کودکان بدون شک با نوع تغذیه آنها مرتبط است. آیا مصرف نوشیدنیهای قندی عامل این معضل سلامتی است؟ آیا خوراکیهای فرآوری شده میتوانند در تشدید این بحران نقش داشته باشند؟ آیا انواع مشخصی از خوراکیها وجود دارند که والدین باید کودکان خود را از مصرف آنها منع کنند؟
در پاسخ به این پرسشها متخصصان دانشگاه ملی «دوک» در سنگاپور به بررسی دقیق انواع خوراکیهایی که با چاقی و اضافه وزن در کودکان مرتبط هستند، پرداختند. در این بررسی اطلاعات مربوط به رژیم غذایی و شاخص توده بدنی نزدیک به 4500 کودک انگلیسی که در دهه 1990 جمعآوری شده بودند ارزیابی شده و همچنین نوع خوراکیهای مصرفی این کودکان و روند تغییرات بدنی آنان در یک دوره سه ساله مورد بررسی قرار گرفتند. بر اساس آنچه در این مطالعه مشخص شد دلیل تشدید این معضل مصرف برخی انواع مواد خوراکی است که میتواند با مضرات جدی همراه باشد.
برای مثال کودکانی که مرتب چیپس سیبزمینی مصرف میکنند وزن بیشتری کسب میکنند. متخصصان در این مطالعه یادآور شدند چیپس سیب زمینی میتواند یکی از خوراکیهایی باشد که بیشترین نقش را در افزایش وزن دارد. این خوردنی سرشار از انرژی است و شاخص اشباع پایینی دارد که به طور معمول به عنوان میان وعده استفاده میشود.
همچنین مصرف ماهی و مرغ سرخشده، سیبزمینی سرخ کرده، گوشتهای فرآوریشده و چربی زرد همچون کره نیز برای بدن مضراتی دارد. مصرف نوشیدنیهای قندی و همچنین غلات تصفیه شده که در بیشتر خوراکیهای فرآوری شده وجود دارد عامل چاقکننده است. علاوه بر این، خوراکیهای طبخ شده در روغن با افزایش وزن مرتبط هستند.
«اریک فینکلشتین»، متخصص ارشد این مطالعه گفت: موادغذایی همچون سیب زمینی وجود دارند که ذاتا برای بدن ضرری ندارند اما زمانی که به شکل چیپس یا سرخ شده مصرف شوند نتیجهای جز اضافه وزن ندارند.
اینکه دلیل این وضعیت چه میتواند باشد کاملا مشخص نیست اما وجود چربی مازاد نقش موثری دارد. متخصصان تغذیه و سلامت از سالها قبل بررسی کردهاند که چرا برخی خوراکیها نسبت به غذاهای دیگر بیشتر اشباع میکنند. مطالعه انجام شده در سال 1996 حاکی از آن است که خوراکیهای حاوی چربی از قابلیت کمتری در سیر کردن برخوردارند.
همچنین خوراکیهای حاوی پروتئین و کربوهیدراتها خلاف این وضعیت عمل میکنند. در واقع چربیها حاوی میزان بیشتری انرژی هستند اما به این مفهوم نیست که قدرت سیرکنندگی بیشتری دارند و بنابراین کودکان حجم برابری از ماده خوراکی میخورند اما کالری بیشتری دریافت میکنند.
فینکلشتین افزود: کالری دریافتی از مایعات به طور خاص مشکلزاتر است زیرا نسبت به خوراکیهای جامد کمتر اشباع میکنند. علاوه بر این مصرف نوشابه و دیگر نوشیدنیهای قندی از دو جهت مضر است.
به گفته پزشکان مطالعات در آمریکا نشان داده که کاهش مصرف نوشابهها میتواند تاثیر چشمگیر بر کاهش نرخ چاقی در کودکان داشته باشد.
ایسنا
دسته بندی : کودک
مقالات مرتبط
- ماساژهایی برای درمان دردهای نوزادان
- از بیماری اوریون دوران کودکی بدانیم
- نقاشي گام به گام زنبور عسل
- از داروهای تببر چه میدانید؟
- نامه های کودکان: اگر جای پدرومادرتان بودید چه می کردید؟
- روشهای ساده برای حل مشکلات غذا خوردن کودکان
- تفاوت کابوس و هراس شبانه در کودکان
- از گفتن این جملات به فرزندتان بپرهیزید
- نشانه های افسردگی کودکان را بشناسید
- چگونه کودکی مؤدب داشته باشیم
- خط میانی بدن و مشکلات آموزشی ـ ورزشی
- 78 درصد کودکان از کمبود ویتامین D3 رنج میبرند
- رنگ و طرح فرش اتاق کودک
- نقش قطره آهن در سیاهی دندانهای کودک
- چرا بعضی بچه ها دیر دندان در می آورند؟
- جالب ترین تاثیر طلاق بر سرنوشت فرزندان
- مادران مضطرب کودکانشان را به مدرسه نبرند
- ساخت جلد فانتزی برای کتاب و دفتر
- لطیفه های با مزه برای کودکان
- ده راهکار برای بار آوردن دختری با اعتماد به نفس
منبع : «تابناک باتو»