چگونه زخم های کودکمان را در منزل التیام بخشیم  برای رفع زخم های پوستی خردسالان چه کارهایی باید انجام بدهیم ترمیم انواع زخم ها در اطفال به چه عواملی بستگی دارد چگونه باید از آن ها مراقبت کتیم بهترین توصیه های درمانی برای انواع زخم های خردسالان کدامند؟

مراقبت مناسب از زخم ها مانع عفونت و کزاز شده و زخم ها را التیام می ‏بخشد.

زخم های سطحی

زخم های سطحی زخم هایی هستند که سطح رویی پوست را مبتلا می‏سازند. این گونه زخم ها را به طور کامل با آب و صابون شستشو دهید تا چرک و آلودگی آن برطرف شود. از داروی ضدعفونی استفاده نکنید زیرا فایده‏ای ندارد. به وسیله موچین ذرات ریز خاک را در صورتی که در زخم فرو رفته‏اند، خارج کنید. قبل از استفاده، موچین را به مدت 5 دقیقه در آب بجوشانید، زخم را خشک کنید. سپس آن را با یک تکه پارچه تمیز ببندید. هر روز زخم را بازدید کنید و علایم عفونت را کنترل نمایید. احتمال عفونت کردن بعضی از انواع زخم ها زیاد است. اگر پارچه‏ای که زخم را با آن بسته‏اید، مرطوب شد زخم‏بند را باز کرده و از پارچه دیگری استفاده کنید. پس از آنکه زخم دَلَمه بست، دیگر نیازی به بستن پارچه نیست.

زخم ها و بریدگی های عمیق

بعضی از زخم های بزرگتر در صورتی که بخیه زده شوند خیلی زود التیام می‏یابند. در صورتی که خونریزی قطع شود می‏توان نوع زخم را تشخیص داد. محل بریدگی عمیق را فقط در صورتی پانسمان کنید که کمتر از 12 ساعت قبل صورت گرفته باشد. (بریدگی خیلی تمیز بوده و هیچ گونه چرک و خاک در آن نباشد.) محل گازگرفتگی سگ و دیگر حیوانات باید باز بماند. بستن این گونه زخم ها باعث عفونت های خطرناک می ‏گردد. زخم ها ممکن است به وسیله نخ بخیه زده شوند. اگر زخم عفونت کرد باید فورا بخیه آن باز شود.

درمان زخم

زخم را با مقدار زیادی آب تمیز (ترجیحا جوشیده) و صابون بشویید. اجسام خارجی (گرد و خاک، لخته‏های خون و…) را از زخم خارج کنید. زخم را با محلول ضدعفونی کننده تمیز کرده و با یک نوار زخم‏بندی پانسمان کنید. هر روز زخم را بازدید کنید.

زخم های عفونی

محل زخم های عفونی قرمز، متورم و دردناک است، چرک دارد و تورم آن لحظه به لحظه بیشتر می‏شود. بعضی اوقات عفونت از یک قسمت بدن به قسمت های دیگر سرایت می‏کند. در این صورت فرد تب می‏کند.( یک خط قرمز نزدیک زخم ایجاد می‏شود.) غدد لنفاوی متورم و دردناک می‏شوند.

درمان

اگر زخم روی دست یا پای کودک عفونت کرده، دست و پای او را در یک سطل آب گرم (اما نه خیلی داغ) محتوی صابون فرو کنید. این کار را هر روز انجام دهید. زخم را خشک کرده و با یک پارچه تمیز بپوشانید تا التیام یابد. (پس از تمیز کردن زخم اطمینان یابید که کودک قبلاً واکسن کزاز زده باشد.) زیرا عامل بیماری کزاز میکروبی است که از طریق زخم وارد بدن می ‏شود.

زخم هایی که احتمال عفونی شدن دارند

ـ زخم های کثیف یا زخم هایی که به وسیله اشیاء کثیف به وجود می‏آیند.
ـ دمل ها یا زخم های عمیق دیگری که خونریزی زیادی ندارند مانند زخم های ناشی از تیغ یا میخ زخم های عمیق همراه با خون‏مردگی شدید.
ـ گازگرفتگی، مخصوصاً گازگرفتگی سگ و انسان.
آکاایران