مادرانی که عامل بیش فعالی فرزندانشان میشوند
رعایت یک رژیم عذایی متعادل عامل کلیدی در رفع بیماری و حفظ وزن سالم محسوب می شود، اما نتایج مطالعه تیمی از پژوهشگران کالج کینگ لندن نشان داده است این نوع رژیم غذایی می تواند حتی روی خطر اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) در نوزادان متولد نشده نیز تاثیرگذار باشد.
بیش از شش میلیون کودک مبتلا به ADHD هستند که یکی از رایجترین اختلالات رفتاری در کودکان محسوب شده و به مشکلاتی در زمینه توجه، رفتارهای تکانشی، و بیش فعالی منجر می شود. یافته های جدید دانشمندان از امکان آغاز این اختلال در رحم مادر حکایت دارند.
پژوهشگران کالج کینگ دو گروه از کودکان را زیر بررسی قرار دادند که یکی از آنها شامل 83 کودک با مشکلات رفتاری زودرس، یکی از نخستین نشانه های ADHD، بوده و گروه دوم 81 کودک با رفتاری نسبتا طبیعی برای سن خود را شامل می شد. پس از بررسی رفتار کودکان، پژوهشگران تغذیه مادران به همراه DNA کودکان را نیز تجزیه و تجلیل کردند تا بروز هرگونه تغییر در مغز را شناسایی کنند. بر همین اساس، آنها دریافتند احتمال به دنیا آمدن کودکی مبتلا به مشکلات رفتاری از مادرانی که مقادیر زیادی قند، چربی، و غذاهای فرآوری شده را طی دوران بارداری خود مصرف کرده اند، بیشتر بوده است.
اما این مطالعه تنها به چگونگی رفتار کودک محدود نشد. با بررسی های صورت گرفته، پژوهشگران دریافتند رژیم غذایی مادر طی دوران بارداری قدرت اثرگذاری بر تغییرات اپی ژنتیک در مغز نوزاد را نیز داشته است. این نوع از تغییرات بر کد ژنتیکی تاثیرگذارند و موجب روشن و خاموش شد ژن ها در یک فرد می شوند. در مورد ADHD، یک رژیم غذایی سرشار از قند و چربی موجب روشن شدن ژن IGF2 شده که به توسعه ADHD در مغز نوزاد منجر می شود. هرچه ژن IGF2 بیشتر بیان شده، نشانه های ADHD بین کودکان سنین 7 تا 13 سال نیز بالاتر بوده است.
به گفته دکتر ادروارد پارکر، یکی از مولفان مطالعه و کارشناس ADHD در کالج کینگ، یافته های ما درباره این که تغذیه نامناسب والدین با متیلاسیون IGF2 بالاتر در ارتباط است، یک بار دیگر اهمیت بسیار زیاد رژیم غذایی سالم طی دوران بارداری را نشان می دهد. ترویج یک رژیم غذایی سالم برای بانوان طی دوران بارداری ممکن است در نهایت نشانه های ADHD و مشکلات رفتاری در کودکان را کاهش دهد.
در همین راستا، توصیه می شود بانوان باردار از مصرف غذاهای فرآوری شده و آنهایی که سرشار از قند و چربی هستند، پرهیز کنند تا از شکل گیری چنین تغییرات ژنتیکی در مغز نوزاد متولد نشده آنها پیشگیری شود. در عوض، بانوان باردار می توانند مصرف چربی های مفید مانند اسیدهای چرب امگا-3 از منابعی مانند ماهی، گردو، و گوشت بدون چربی مانند مرغ و بوقلمون را مد نظر قرار دهند که برای توسعه و رشد سیستم عصبی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
دکتر پارکر این گونه نتیجه گیری کرده است: ما تا پیش از این می دانستیم که استفاده از مکمل های تغذیه ای برای کودکان می تواند به کاهش نشانه های ADHD و مشکلات رفتاری منجر شود و از این رو برای پژوهش های آینده مهم است که نقش تغییرات اپی ژنتیک در این فرآیند مورد بررسی و آزمایش قرار بگیرد.
عصر ایران
بیش از شش میلیون کودک مبتلا به ADHD هستند که یکی از رایجترین اختلالات رفتاری در کودکان محسوب شده و به مشکلاتی در زمینه توجه، رفتارهای تکانشی، و بیش فعالی منجر می شود. یافته های جدید دانشمندان از امکان آغاز این اختلال در رحم مادر حکایت دارند.
پژوهشگران کالج کینگ دو گروه از کودکان را زیر بررسی قرار دادند که یکی از آنها شامل 83 کودک با مشکلات رفتاری زودرس، یکی از نخستین نشانه های ADHD، بوده و گروه دوم 81 کودک با رفتاری نسبتا طبیعی برای سن خود را شامل می شد. پس از بررسی رفتار کودکان، پژوهشگران تغذیه مادران به همراه DNA کودکان را نیز تجزیه و تجلیل کردند تا بروز هرگونه تغییر در مغز را شناسایی کنند. بر همین اساس، آنها دریافتند احتمال به دنیا آمدن کودکی مبتلا به مشکلات رفتاری از مادرانی که مقادیر زیادی قند، چربی، و غذاهای فرآوری شده را طی دوران بارداری خود مصرف کرده اند، بیشتر بوده است.
اما این مطالعه تنها به چگونگی رفتار کودک محدود نشد. با بررسی های صورت گرفته، پژوهشگران دریافتند رژیم غذایی مادر طی دوران بارداری قدرت اثرگذاری بر تغییرات اپی ژنتیک در مغز نوزاد را نیز داشته است. این نوع از تغییرات بر کد ژنتیکی تاثیرگذارند و موجب روشن و خاموش شد ژن ها در یک فرد می شوند. در مورد ADHD، یک رژیم غذایی سرشار از قند و چربی موجب روشن شدن ژن IGF2 شده که به توسعه ADHD در مغز نوزاد منجر می شود. هرچه ژن IGF2 بیشتر بیان شده، نشانه های ADHD بین کودکان سنین 7 تا 13 سال نیز بالاتر بوده است.
به گفته دکتر ادروارد پارکر، یکی از مولفان مطالعه و کارشناس ADHD در کالج کینگ، یافته های ما درباره این که تغذیه نامناسب والدین با متیلاسیون IGF2 بالاتر در ارتباط است، یک بار دیگر اهمیت بسیار زیاد رژیم غذایی سالم طی دوران بارداری را نشان می دهد. ترویج یک رژیم غذایی سالم برای بانوان طی دوران بارداری ممکن است در نهایت نشانه های ADHD و مشکلات رفتاری در کودکان را کاهش دهد.
در همین راستا، توصیه می شود بانوان باردار از مصرف غذاهای فرآوری شده و آنهایی که سرشار از قند و چربی هستند، پرهیز کنند تا از شکل گیری چنین تغییرات ژنتیکی در مغز نوزاد متولد نشده آنها پیشگیری شود. در عوض، بانوان باردار می توانند مصرف چربی های مفید مانند اسیدهای چرب امگا-3 از منابعی مانند ماهی، گردو، و گوشت بدون چربی مانند مرغ و بوقلمون را مد نظر قرار دهند که برای توسعه و رشد سیستم عصبی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
دکتر پارکر این گونه نتیجه گیری کرده است: ما تا پیش از این می دانستیم که استفاده از مکمل های تغذیه ای برای کودکان می تواند به کاهش نشانه های ADHD و مشکلات رفتاری منجر شود و از این رو برای پژوهش های آینده مهم است که نقش تغییرات اپی ژنتیک در این فرآیند مورد بررسی و آزمایش قرار بگیرد.
عصر ایران
دسته بندی : کودک
مقالات مرتبط
- از گفتن این جملات به پسر بچه ها پرهیز کنید
- مهمترین نشانه عفونت گوش در کودکان
- يک نوجوان 16 ساله به چه مهارت هایی نیاز دارد؟
- روشهایی برای جایگزینی تنبیه بدنی در تربیت کودک
- چگونه فرزند مسئولیت پذیر پرورش دهید؟
- ایدههایی جالب برای اتاق کودک
- ورزش و مصرف شیر؛ تأمین ویتامین D مورد نیاز کودکان
- فرزندان را در فضای مجازی رها نکنیم
- آرزو دارم سر آمپولها نرم باشد!
- تنبیه بدنی كودكان ممنوع
- امنیت کودکان با نظارت بر اپلیکیشن های آن ها
- آنچه درباره پول نباید به کودکمان یاد دهیم
- روانشناسی نقاشی کوچولوها
- راهکارهای ساده برای حل مشکلات مربوط به خواب کودکان
- کودکتان را با ۵ بازی کتابخوان تربیت کنید
- با خسیس بودن کودکانمان چه کنیم!
- ۱۵ تا ۱۷ سالگی: اظهار امیال شخصی
- کودک من آزار جنسي ديده است؟
- مسابقه شروع شد: کلاس اولی ها (1)
- آلرژيهاي غذايي در بين كودكان
منبع : «تابناک باتو»